Отворен центар за одвикавање од рада

На салашу надомак Новог Сада јуче је званично отворен први центар за одвикавање од рада. Овај центар не само да је први такве врсте у земљи, већ се можемо слободно похвалити да смо ми први у овој области, јер до сада овакво нешто није виђено нигде y Свету.
Овај пројекат треба да обезбеди лако и што безболније одвикавање од различитих послова, од којих су многи зависни, а и да се смањи број незапослених , јер ако смањимо број оних који желе да раде, повећавамо број слободних радних места , истакао је министар рада на отварању ове установе.


Први центар за одвикавање од рада покренула су два брата Радивоје и Раденко Јовановић из села Нерадин, касније како је Министарство рада увидело велики занчај овог пројекта, и одобрилио сретства у виду неповратног кредита браћи Јовановић, која су се срдачно захвалила Министру и Министарству, уз обећање да ће сретства помоћи да центар буде још модернији, а као такав ће сигурно смањити период одвикавања.

Центар је тако организован да буквално свако ко жели може да се одвикне од било каквог посла. Постоје три департмана у центру, први где се штићеници постепено навикавају на нерад уз минималан рад, други у коме они потпуно постају независни и трећи где се раде припреме за све ситуације на које ће наићи када изађу из центра. Трећа фаза је веома битна, јер је како каже Раденко Јовановић најтеже је месец дана након изласка из центра, јер су тада сви излечени радници врло склони раду.


На питање нашег новинара, Шта је било најтеже приликом отварања центра, Раденко одговара да су најжише мука имали приликом добијања потребне документације, како каже , спора админстрација плус неразумевање за овакав пројекат много су отерали длака са његове главе, чак је у једном моменту размишљао да одустане, и да центар пресели у суседну Бугарску где се све дозволе добијају знатно брже.

Видимо да су се ствари проромениле и Раденко је сада задовољан, и уз смешак спомиње сарадњу са јапнцима , каже да су много заинтересовани за изградњу овквог центра у Токију, али пошто је тај посао у фази преговора Раденко није желео много да говори о томе.

0 коментара: