Први паметни телефон из Ниша

Компанија “Еи Ниш” представила је јуче свој први паметни телефон, који ће вероватно због могућности које пружа, забити прст у око свим светскм произвођачима мобилних телефона.


Поред опреме која се већ сматра стандардном као што је: екран осетљив на додир, бежична интернет конекција, смс поруке, позив на чекању, Еифон је опремљен и опремом која до сада није виђена ни на једном оваквом уређају.

Оно што Еифон издваја из мноштва сличних уређаја је: екран осетљив на прашину и кишу, 3Д камера, екран са златном и сребрном бојом (које се пресијавају на сунцу), бежична бубица за полагање испита (која је имуна на постојеће ометаче), могућност за две сим кратице и јеном хало картицом, итд.

Излазак комапаније “Еи ниш” на тржиште мобилних телефона претстава први резултат сарадње са кинским гигантом у области електонских уређаја “Чинг Шу електоник” , који је најавио наставак сарадње и проширење делатности нишке електронске индустрије на мале преносиве рачунаре.

Продаја у Србији овог супер паментног телефона трабала би да почне следећег месеца, а у остатку света тек за 90 дана, када ћемо моћи измерити успех нишке електронске индустрије бројем продатих уређаја.

3 коментара:

Pedja је рекао...

E mislim sta reci ovo STVARNO NEMOGU DA POVERUJEM!

aman је рекао...

?

Анониман је рекао...

A TV? Eeee..., Pa svi kitajci(kinezi) imaju ugrađen radio i TV prijemnik. Pretpostavljam da ima i ovaj model u sebi TV i to onaj sa lampama - takozvani "lampaš". Jer, samo najbolje za najbolje iz najboljeg ... naj, naj, ...