Риалити на ивици

Можемо само да нагађамо како би данас Србија изгледала да није било наших омиљених риалити емисија и још омиљенијих учесника, али једно је сигурно друштво би неизмерно било сиромашније како културолошки тако и духовно.


Свако од нас се орасположи и слатко насмеје када се присети , или нас присети неко
други, разних интересантних расплета из великог брата, или непревазиђено смешних ситуација из штале са фарме, или можда ипак запрепашћених лица мужева који су заменили жене. Запитамо ли се ми икада где су сада сви ти људи који су месецима улепшавали наше животе, шта они сада раде и како живе.

Нажалост ретки су они који су наставили у ритму започете славе, већина њих је већ дуго ингорисана од старне свих већих телевизијских станица, а неки чак живе на ивици егзистенције једва састављајући крај с крајем.

За једну земљу где су риалити шоувови надмашили све рекорде гледаности, ово је велика срамота, и ако Министарство културе под хитно не предузме нешто и стане на страну учесника, могло би се десит оно чега се сви плашимо, да после овако дуге и богате традиције останемо без ријалитја.

Стручњаци упозоравају да би остајање без ових супер гледаних програма био директан удар на привреду, људи би масовно почели да гледају такве програме путем кабловских мрежа на телевизијским станицама суседних република. Поред тога што би суседне државе полако преузимале манипулацију над нашим становништвом, оне би путем рекламирања наших производа директно добијале новац из Србије, и тако пореметиле и овако поремећену домаћу привреду.


Председник самосталног удружења “ Риалити Ветеран” Ера Олујић, који је и сам неколико пута био учесник у разним ријалити шоуовима, каже за фломастер да би увођење националних пензија бившим учесницима веома поправило садашњу ситуацију, и сигурно би се повећао број оних који би желели да наступе у будућим емисијама.

Сведоци смо да број пријава из дана у дан опада , ако настави овим темпом за две године тај број би пао испод прописаног, који прописује Светска Риалити Асоцијација.

1 коментара:

Анониман је рекао...

zvanicini izvestaj coveka koji nije usao u rijaliti :)