Чачански радници блокирали пругу Краљево-Чачак


Радници фабрике за производњу тоалет папира и папирне галантерије већ трећи дан блокирају пругу Краљево - Чачак.

Овај протест је настао као одговор на нову одлуку Министарства животне средине и просторног планирања,која подразумева увођење додатних еколошких акциза на тоалет папир дебљи од 0,004 mm.
Грађани би се на тај начин стумулисали да што мање користе поменуте производе што би проузроковало мање загађење животне средине.

Председник синдиката чачанске фабрике "Мој Папир д.о.о." каже да радници неће одустати до блокаде пруге све док Министарство не поништи ову одлуку и истакао забринутост због чињенице да се од почетка протеста на прузи није појавио ниједан воз.


Како се на прузи није појавио ни један једини воз tako јавност уопште није упозната са нашим протестом, ако се до сутра не појави воз, бићемо принуђени да се преместимо на неку прометнију пругу.

Челници фабрике "Мој Папир д.о.о." тврде да су њихови производи 100% еколошки и да задовољавају све еврпске стандарде, тако да им уопште није јасна ова нова уредба Министарства.
Министар животне средине и просторног планирања Оливер Булић као алтернативу за тоалет папир предлаже специјалне четке за прање гузице. Употребом ових читки, осим што се смањују непотребне количине употребљеног папира у природи, обезбеђује се знатно већи степен хигијене гузице и онемогућује појављиванје тарзанчића.

На питање нашег новинара, да ли ова одлука има неке везе са чињеницом да је управо његова приватна фирма прошлог месеца увезла милион кинески четки за гузицу Министар Булић одговара:
-То нема никакве везе са овом удредбом, она би била донешена и да је неко други увезао те четке из кине.

0 коментара: