Коначно откривен разлог дугог студирања на Пољопривредном факултету у Новом Саду

Група немачких научника са минхенског Хидрогеолошког института, на челу са нашим најистакнутијим стручњацима из ове области, после готово седам месеци мукотрпног испитивања, дошла је до фасцинантних резултата који су запањили домаћу јавност.


Помоћу руске технологије која подразумева коришћење сателита и специјалних хидрогеолошких радара најсавременије генерације, ова научна група је открила највеће чвориште подземних вода у јогоисточној Европи, и то тачно испод пољопривредног факултета у Новом Саду.Ово откриће коначно објашњава зашто студенти овог факултета имају најдужи просек студирања у земљи, чак и поред многобројних погодности које им се пружају.
У разговору са продеканом за односе са јавношћу Пољопривредног факултета, проф. др. Пером Перићем , сазнајемо да руководство овог агрономског храма знања већ дуже време покушава да реши овај проблем, али нажалост без успеха.

-Тренутно не постоји метода коју нисмо пробали, почевши од спуштања критеријума па све до укидања појединих испита, чак смо увели и забрану коришћења ометача сигнала за време полагања испита, али како видите и сами све то није родило плодом. Ова вест нас је заиста обрадовала, јер сада коначно знамо шта је узрок лошој пролазности и већ се на следећној седници очекује расправа на тему премештања факултета.

Одмах након објављивања резултата ових истраживања, нашој редакцији се јавио Миле Грбић из Буковца звани Миле Рашљар, који нам је испричао да је он пре више од десет година, уз помоћ својих рашљи, дошао до сличних резултата. Он је покушавао да скрене пажњу на то да се факултет налази на јако неповољном терену, са изразито великом радијацијом подземних вода које негативно утичу на психофизичке активности свих оних који се налазе у том пољу, али тада нико није схватао озбиљно његова упозорења.

0 коментара: